TORMAŞ

   

 

Transit İşlemleri

Vestibulum id urna

Alış ve satış bedelleri arasında lehte fark esas olmak üzere (aleyhte fark kabul edilebilir) gerçek ve tüzel kişi transit tacirince satın alınan yabancı menşeli veya Türk menşeli olup da yurt dışına satılmış (serbest bölgelere yapılan satışlar dahil) malların transit olarak veya doğrudan doğruya, ithalat ve ihracat rejimi hükümlerine tabi olmaksızın, başka veya aynı ülkeye (serbest bölgeler dahil) satılmasını ifade eder.

Türkiye’de yerleşik herhangi bir firma tarafından ithal edilmek amacıyla yurda getirilerek, gümrük antrepolarına alınan bir malın aynı firma ya da malları gümrük antreposunda devir alan başka bir firma tarafından başka bir ülkeye (ya da malın getirildiği ülkedeki başka bir firmaya ) satılması da transit ticaret işlemidir. 

Tormaş gümrükleme,  transit ticaret işlemlerini de konusunda tecrübeli elemanları ile sonuçlandırmakta ve Türkiye Gümrük Bölgesi dışından bir gümrük idaresine gelen serbest dolaşımda olmayan eşyanın, işlemi başka bir gümrük idaresinde yapılmak üzere sevk edilmesi durumunda, eşyayı, kendi teminatlı araçları ile ilgili gümrük idaresine taşıyabilmektedir.

 

E-Bülten

Neredeyiz

Atatürk Cd. 1475 Sok. Mesta İş Mrk 1/6 35220 Alsancak İZMİR

+90 232 421 7672 - 421 7681

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Top of Page